Maar op de jaargrafiek is de week van Cyprus maar een veegje. Per saldo daalde de Dow Jones met 2,08 punten.

In percentage is dat 0,01%. De bredere S&P500 verloor 0,25%. Het geringe verlies kan als opmerkelijk worden gezien.

Immers eerder in de week kwam pakjesvervoerder FedEx met tegenvallende resultaten. In het derde kwartaal daalde de inkomsten met 31%.

Ook over de toekomst was het bedrijf niet optimistisch en verlaagde haar verwachtingen. De koers van het aandeel daalde over de week met 10%.

FedEx maak deel uit van de Dow Jones Transport Index die over de week gezien met 1,5% daalde. Volgens de Dow Theorie die we al vaker naar voren hebben gehaald volgt de Dow Jones de Tranport index.

Dus moeten we er dan vanuit gaan dat ook de Dow Jones binnenkort gaat dalen? Dat lijkt wat overdreven omdat de daling vooral komt door FedEX.

De luchtvaartmaatschappijen die ook in deze index zitten stegen. En de economische cijfers geven ook aan dat het allemaal beter gaat met de Amerikaanse economie. In januari steeg het tonnage dat over de weg wordt vervoerd in de VS met 6,5%.

Maar op de jaargrafiek is de week van Cyprus maar een veegje. Per saldo daalde de Dow Jones met 2,08 punten. In percentage is dat 0,01%. De bredere S&P500 verloor 0,25%. Het geringe verlies kan als opmerkelijk worden gezien. Immers eerder in de week kwam pakjesvervoerder FedEx met tegenvallende resultaten. In het derde kwartaal daalde de inkomsten met 31%. Ook over de toekomst was het bedrijf niet optimistisch en verlaagde haar verwachtingen. De koers van het aandeel daalde over de week met 10%. FedEx maak deel uit van de Dow Jones Transport Index die over de week gezien met 1,5% daalde. Volgens de Dow Theorie die we al vaker naar voren hebben gehaald volgt de Dow Jones de Tranport index. Dus moeten we er dan vanuit gaan dat ook de Dow Jones binnenkort gaat dalen? Dat lijkt wat overdreven omdat de daling vooral komt door FedEX. De luchtvaartmaatschappijen die ook in deze index zitten stegen. En de economische cijfers geven ook aan dat het allemaal beter gaat met de Amerikaanse economie. In januari steeg het tonnage dat over de weg wordt vervoerd in de VS met 6,5%.