Het zou echter om een relatief beperkt bedrag gaan, de Wall Street Journal maakt gewag van 3 tot 4 miljard euro. Daarnaast wordt ook met enige argwaan richting Italië gekeken, waar de rente aan het oplopen is.

De futures geven een lagere opening voor de Europese beurzen aan, met voorlopig slechts relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices.

Qurius versterkt management Duitse werkmaatschappij

Qurius heeft een team geformeerd bestaande uit een aantal van haar beste managers, om het management van de Duitse werkmaatschappij te versterken.

De managing director van Qurius Duitsland, de heer Dieter Grosse-Kreul, verlaat de onderneming. De reden hiervoor is dat de samenwerking tussen de heer Grosse-Kreul - die medio 2011 aantrad - en Qurius niet heeft geleid tot de gewenste resultaten.

In de afgelopen maanden tekende zich bij Qurius Duitsland een dalende trend af. Een groot project liep door verschillende oorzaken vertraging op in de oplevering, waardoor de betaling van materiële bedragen voor reeds uitgevoerde werkzaamheden werd uitgesteld en deels betwist.

Ook diende zich in de afgelopen maanden een substantiële neergaande lijn in de verkopen aan. De omvorming van de Duitse tak van Qurius passend binnen het Qurius-brede herstructureringsplan van drie jaar (gestart medio 2010) ontwikkelde zich duidelijk niet in de gewenste richting waardoor ingrijpen in de leiding noodzakelijk bleek.

Een team van ervaren Qurius managers en specialisten uit de Nederlandse organisatie, moet de Duitse organisatie in de komende maanden operationeel weer op orde brengen, conform het reeds ingezette transformatieproces.

Ondertussen zal een nieuwe managing director voor Qurius Duitsland worden geworven. Het bestuur van Qurius ziet onverminderd veel perspectief in de Duitse markt waar met de bestaande competenties topklanten in de groothandel, retail, brouwerij en maritieme sector worden bediend.

Qurius Duitsland telde ultimo 2011 154 medewerkers op FTE basis en realiseerde een omzet van 22,6 miljoen euro.

Het zou echter om een relatief beperkt bedrag gaan, de Wall Street Journal maakt gewag van 3 tot 4 miljard euro. Daarnaast wordt ook met enige argwaan richting Italië gekeken, waar de rente aan het oplopen is. De futures geven een lagere opening voor de Europese beurzen aan, met voorlopig slechts relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Qurius versterkt management Duitse werkmaatschappij Qurius heeft een team geformeerd bestaande uit een aantal van haar beste managers, om het management van de Duitse werkmaatschappij te versterken. De managing director van Qurius Duitsland, de heer Dieter Grosse-Kreul, verlaat de onderneming. De reden hiervoor is dat de samenwerking tussen de heer Grosse-Kreul - die medio 2011 aantrad - en Qurius niet heeft geleid tot de gewenste resultaten. In de afgelopen maanden tekende zich bij Qurius Duitsland een dalende trend af. Een groot project liep door verschillende oorzaken vertraging op in de oplevering, waardoor de betaling van materiële bedragen voor reeds uitgevoerde werkzaamheden werd uitgesteld en deels betwist. Ook diende zich in de afgelopen maanden een substantiële neergaande lijn in de verkopen aan. De omvorming van de Duitse tak van Qurius passend binnen het Qurius-brede herstructureringsplan van drie jaar (gestart medio 2010) ontwikkelde zich duidelijk niet in de gewenste richting waardoor ingrijpen in de leiding noodzakelijk bleek. Een team van ervaren Qurius managers en specialisten uit de Nederlandse organisatie, moet de Duitse organisatie in de komende maanden operationeel weer op orde brengen, conform het reeds ingezette transformatieproces. Ondertussen zal een nieuwe managing director voor Qurius Duitsland worden geworven. Het bestuur van Qurius ziet onverminderd veel perspectief in de Duitse markt waar met de bestaande competenties topklanten in de groothandel, retail, brouwerij en maritieme sector worden bediend. Qurius Duitsland telde ultimo 2011 154 medewerkers op FTE basis en realiseerde een omzet van 22,6 miljoen euro.