Bovendien was het bankensysteem gebroken, want de houders van een bankrekening moesten mee opdraaien voor de redding van het land. Het is de moeite waard om de situatie in het land te evalueren twaalf maanden na de gebeurtenissen en het getoonde beeld is allesbehalve veelbelovend.

Cyprus staat een jaar na aanslaan van spaargeld nog altijd geen stap verder, het land bevindt zich nog altijd in een noodtoestand en de destijds ingevoerde kapitaalcontrole is nog altijd van kracht. Daarmee wordt aangetoond dat het aanslaan van spaargeld niet de wonderoplossing is die door sommigen naar voren wordt geschoven.

Bovendien was het bankensysteem gebroken, want de houders van een bankrekening moesten mee opdraaien voor de redding van het land. Het is de moeite waard om de situatie in het land te evalueren twaalf maanden na de gebeurtenissen en het getoonde beeld is allesbehalve veelbelovend. Cyprus staat een jaar na aanslaan van spaargeld nog altijd geen stap verder, het land bevindt zich nog altijd in een noodtoestand en de destijds ingevoerde kapitaalcontrole is nog altijd van kracht. Daarmee wordt aangetoond dat het aanslaan van spaargeld niet de wonderoplossing is die door sommigen naar voren wordt geschoven.