Cyprus overweegt een mix van maatregelen om het financieel gat dicht te rijden zonder de bezitters van bankdeposito's te moeten belasten. Zo wordt overwogen om de pensioenfondsen te nationaliseren, wat een totaal bedrag van 3 miljard euro zou moeten opbrengen.

Daarnaast kan een obligatielening uitgegeven worden met een voor de Cypriotische kust ontdekt gasveld als onderpand. Een derde deeloplossing zou de creatie van een bad bank zijn, waarin de twee bedreigde banken alsook alle deposito's boven 100.000 euro in zouden ondergebracht worden.

Cyprus overweegt een mix van maatregelen om het financieel gat dicht te rijden zonder de bezitters van bankdeposito's te moeten belasten. Zo wordt overwogen om de pensioenfondsen te nationaliseren, wat een totaal bedrag van 3 miljard euro zou moeten opbrengen. Daarnaast kan een obligatielening uitgegeven worden met een voor de Cypriotische kust ontdekt gasveld als onderpand. Een derde deeloplossing zou de creatie van een bad bank zijn, waarin de twee bedreigde banken alsook alle deposito's boven 100.000 euro in zouden ondergebracht worden.