In de toekomst zouden namelijk ook andere centrale banken van landen in moeilijkheden gedwongen kunnen worden om hun goudvoorraden geheel of gedeeltelijk te verkopen. De Cypriotische president Nicos Anastasiades gelooft echter niet dat het zo'n vaart zal lopen.

Hij hoopte in ieder geval dat Cyprus nooit gedwongen zal worden om zijn goudvoorraad van de hand te doen. Of deze verklaring zal volstaan om de goudprijs wat meer lucht te geven, wordt volgens de analisten echter betwijfeld. Het sentiment rond het goud is momenteel ronduit negatief en dat zal ongetwijfeld zo nog wel even blijven.

In de toekomst zouden namelijk ook andere centrale banken van landen in moeilijkheden gedwongen kunnen worden om hun goudvoorraden geheel of gedeeltelijk te verkopen. De Cypriotische president Nicos Anastasiades gelooft echter niet dat het zo'n vaart zal lopen. Hij hoopte in ieder geval dat Cyprus nooit gedwongen zal worden om zijn goudvoorraad van de hand te doen. Of deze verklaring zal volstaan om de goudprijs wat meer lucht te geven, wordt volgens de analisten echter betwijfeld. Het sentiment rond het goud is momenteel ronduit negatief en dat zal ongetwijfeld zo nog wel even blijven.