De meeste analisten zijn van mening dat de koersen verder kunnen stijgen zodra er een akkoord is bereikt. Maar er zijn natuurlijk meer problemen dan alleen maar de Griekse.

In Europa is er ook nog het feit dat de kredietbeoordeling van Cyprus door Fitch twee stappen verlaagd van BB+ naar BB-.

Redenen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de zwakkere economische vooruitzichten, de effecten van het begrotingsbeleid en de onzekerheid over de herkapitalisatie van banken.

Cyprus heeft een steunaanvraag gedaan, maar moet van de Trojka meer bezuinigen om daarvoor in aanmerking te komen. Portugal, dat al steun ontvangt, lijkt de doelstellingen in 2014 eveneens niet te halen. Gisteren was de Amerikaanse aandelenbeurs gesloten in verband met Thanksgiving.

De meeste analisten zijn van mening dat de koersen verder kunnen stijgen zodra er een akkoord is bereikt. Maar er zijn natuurlijk meer problemen dan alleen maar de Griekse. In Europa is er ook nog het feit dat de kredietbeoordeling van Cyprus door Fitch twee stappen verlaagd van BB+ naar BB-. Redenen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de zwakkere economische vooruitzichten, de effecten van het begrotingsbeleid en de onzekerheid over de herkapitalisatie van banken. Cyprus heeft een steunaanvraag gedaan, maar moet van de Trojka meer bezuinigen om daarvoor in aanmerking te komen. Portugal, dat al steun ontvangt, lijkt de doelstellingen in 2014 eveneens niet te halen. Gisteren was de Amerikaanse aandelenbeurs gesloten in verband met Thanksgiving.