Bill Browder, chief investment officer van Hermitage Capital Management, merkt op dat de Russen ongeveer 10 jaar geleden de Cypriotische banken hebben overgenomen.

Cyprus maakt eigenlijk deel uit van Rusland, niet van Europa. Niet voor niets is er een belastingovereenkomst tussen beide landen afgesloten.

Het is als gevolg van die overeenkomst dat Russische oligarchen hun geld in Cyprus zijn gaan parkeren. Maar anderzijds is de band ook weer niet zo sterk dat Rusland bereid was om Cyprus een reddende hand toe te steken.

De Russische regering is namelijk niet bepaald geneigd om de eigen misdadigers te ondersteunen. De Cypriotische regering kwam dan ook met lege handen terug van een bezoek aan Cyprus.

Bill Browder, chief investment officer van Hermitage Capital Management, merkt op dat de Russen ongeveer 10 jaar geleden de Cypriotische banken hebben overgenomen. Cyprus maakt eigenlijk deel uit van Rusland, niet van Europa. Niet voor niets is er een belastingovereenkomst tussen beide landen afgesloten. Het is als gevolg van die overeenkomst dat Russische oligarchen hun geld in Cyprus zijn gaan parkeren. Maar anderzijds is de band ook weer niet zo sterk dat Rusland bereid was om Cyprus een reddende hand toe te steken. De Russische regering is namelijk niet bepaald geneigd om de eigen misdadigers te ondersteunen. De Cypriotische regering kwam dan ook met lege handen terug van een bezoek aan Cyprus.