Het invoeren van een nieuwe munt - dit in het kader natuurlijk van het verlaten van de eurozone - zal alleen maar een inflatoir effect hebben, gezien de grote onafhankelijkheid van het land van de import. Geïmporteerde goederen zullen veel duurder worden wanneer Cyprus een zwakke munt krijgt.

Tegen die achtergrond zou een exit een complete nachtmerrie betekenen. Maar door in de eurozone te blijven zal die nachtmerrie evenmin ontlopen worden. Het toerisme - dat wel zou profiteren van een devaluatie - is echter oubollig geworden wegens een gebrek aan investeringen. Het ziet er naar uit dat ontsnappen onmogelijk wordt voor de Cyprioten.

Het invoeren van een nieuwe munt - dit in het kader natuurlijk van het verlaten van de eurozone - zal alleen maar een inflatoir effect hebben, gezien de grote onafhankelijkheid van het land van de import. Geïmporteerde goederen zullen veel duurder worden wanneer Cyprus een zwakke munt krijgt. Tegen die achtergrond zou een exit een complete nachtmerrie betekenen. Maar door in de eurozone te blijven zal die nachtmerrie evenmin ontlopen worden. Het toerisme - dat wel zou profiteren van een devaluatie - is echter oubollig geworden wegens een gebrek aan investeringen. Het ziet er naar uit dat ontsnappen onmogelijk wordt voor de Cyprioten.