De banksector is met de grond gelijkgemaakt en een straaltje licht is nergens in de economie te vinden. Volgens Greene doet Cyprus er daarom goed aan om naar een alternatieve oplossing uit te kijken. Cyprus kan zichzelf nog redden door halsoverkop de eurozone te verlaten.

Daar is echter één voorwaarde aan verbonden: de exit zou moeten gebeuren met toestemming van de troika bestaande uit Internationaal Monetair Fonds, Europese Centrale Bank en Europese Unie.

Een simpele kosten-batenanalyse zal volgens Greene aantonen dat in het geval van Cyprus het lidmaatschap van de eurozone het sop de kool niet waard is.

De banksector is met de grond gelijkgemaakt en een straaltje licht is nergens in de economie te vinden. Volgens Greene doet Cyprus er daarom goed aan om naar een alternatieve oplossing uit te kijken. Cyprus kan zichzelf nog redden door halsoverkop de eurozone te verlaten. Daar is echter één voorwaarde aan verbonden: de exit zou moeten gebeuren met toestemming van de troika bestaande uit Internationaal Monetair Fonds, Europese Centrale Bank en Europese Unie. Een simpele kosten-batenanalyse zal volgens Greene aantonen dat in het geval van Cyprus het lidmaatschap van de eurozone het sop de kool niet waard is.