Volgens ex-Nobelprijswinnaar Paul Krugman moet er bovendien ook rekening gehouden met de zware besparingsmaatregelen die het land zal moeten doorvoeren. Daardoor kan de economie aan een razendsnel tempo krimpen. Krugman houdt rekening met een teruval van het BBP met 20%.

De protesterende Cyprioten in de straten van Nicosia hebben dus alleszins gelijk wanneer ze stellen dat hun land enkele generaties in de tijd wordt teruggezet. Het zal namelijk jarenlang duren alvorens Cyprus de klap te boven zal zijn gekomen, zo het eiland er al in slaagt om die te boven te komen.

Volgens ex-Nobelprijswinnaar Paul Krugman moet er bovendien ook rekening gehouden met de zware besparingsmaatregelen die het land zal moeten doorvoeren. Daardoor kan de economie aan een razendsnel tempo krimpen. Krugman houdt rekening met een teruval van het BBP met 20%. De protesterende Cyprioten in de straten van Nicosia hebben dus alleszins gelijk wanneer ze stellen dat hun land enkele generaties in de tijd wordt teruggezet. Het zal namelijk jarenlang duren alvorens Cyprus de klap te boven zal zijn gekomen, zo het eiland er al in slaagt om die te boven te komen.