Volgens Lynn hoeven we ons geen illusies te maken: Cyprus is wel degelijk het Lehman-moment voor Europa.

De beslissing om een bankenbelasting in te voeren was - gezien de omvang van Cyprus - een kleine beslissing, maar dan wel eentje met grote gevolgen.

De risico's op een bank run - niet noodzakelijk in Cyprus zelf, maar mogelijk in een ander Europees land - zijn meteen realiteit geworden.

De spaarders beseffen maar al te goed dat hun geld op Spaanse, Portugese, Italiaanse, Franse banken enzovoort niet langer gegarandeerd zijn.

Europa heeft de spaarders laten vallen en dat zal ons in de toekomst nog zuur gaan opbreken. Er hangt met andere woorden meer onheil in de lucht.

Volgens Lynn hoeven we ons geen illusies te maken: Cyprus is wel degelijk het Lehman-moment voor Europa. De beslissing om een bankenbelasting in te voeren was - gezien de omvang van Cyprus - een kleine beslissing, maar dan wel eentje met grote gevolgen. De risico's op een bank run - niet noodzakelijk in Cyprus zelf, maar mogelijk in een ander Europees land - zijn meteen realiteit geworden. De spaarders beseffen maar al te goed dat hun geld op Spaanse, Portugese, Italiaanse, Franse banken enzovoort niet langer gegarandeerd zijn. Europa heeft de spaarders laten vallen en dat zal ons in de toekomst nog zuur gaan opbreken. Er hangt met andere woorden meer onheil in de lucht.