Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 moeten inmiddels bijna anderhalf procent prijsgeven. Volgens de minister van Financiën is Cyprus momenteel uit de gevarenzone. Maar de aandacht gaat toch vooral uit naar de situatie in Duitsland.

In Duitsland lijkt er nu toch een grote coalitie in de maak te zijn tussen CDU/CSU enerzijds en SDP anderzijds. De onderhandelingen over de totstandkoming van zo'n coalitie werden in de afgelopen week afgerond. Philippe Gijsels van BNP Paribas bekeek even de inhoud van de afgesloten overeenkomst.

Die ziet er niet zo spectaculair uit, gegeven het feit dat de onderhandelingen ruim twee maanden hebben aangesleept. Anderzijds zit er een duidelijk socialistisch tintje aan, onder andere wat betreft de gemaakte afspraken omtrent het invoeren van een minimumloon.

Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 moeten inmiddels bijna anderhalf procent prijsgeven. Volgens de minister van Financiën is Cyprus momenteel uit de gevarenzone. Maar de aandacht gaat toch vooral uit naar de situatie in Duitsland. In Duitsland lijkt er nu toch een grote coalitie in de maak te zijn tussen CDU/CSU enerzijds en SDP anderzijds. De onderhandelingen over de totstandkoming van zo'n coalitie werden in de afgelopen week afgerond. Philippe Gijsels van BNP Paribas bekeek even de inhoud van de afgesloten overeenkomst. Die ziet er niet zo spectaculair uit, gegeven het feit dat de onderhandelingen ruim twee maanden hebben aangesleept. Anderzijds zit er een duidelijk socialistisch tintje aan, onder andere wat betreft de gemaakte afspraken omtrent het invoeren van een minimumloon.