Niettemin heeft Cyprus niet de minste intentie om de eurozone te verlaten. Het risico op een bankroet werd bovendien afgewenteld.

Alles draait nu om de vraag hoe lang de kapitaaltransacties beperkt zullen blijven. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de circulatie van euro's gedurende zeven dagen aan banden te leggen, maar Financieminister Ioannis Kasoulides denkt nu aan minstens één maand.

Volgens heel wat economen kan het echter langer duren alvorens het vertrouwen in de Cypriotische economie is teruggekeerd, zodat de maatregelen wel eens langer dan verwacht in voege kunnen blijven. Inmiddels mogen betalingen wel al opnieuw met checks worden uitgevoerd, zij het met een beperking tot 5000 euro.

Niettemin heeft Cyprus niet de minste intentie om de eurozone te verlaten. Het risico op een bankroet werd bovendien afgewenteld. Alles draait nu om de vraag hoe lang de kapitaaltransacties beperkt zullen blijven. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de circulatie van euro's gedurende zeven dagen aan banden te leggen, maar Financieminister Ioannis Kasoulides denkt nu aan minstens één maand. Volgens heel wat economen kan het echter langer duren alvorens het vertrouwen in de Cypriotische economie is teruggekeerd, zodat de maatregelen wel eens langer dan verwacht in voege kunnen blijven. Inmiddels mogen betalingen wel al opnieuw met checks worden uitgevoerd, zij het met een beperking tot 5000 euro.