De Eurogroep, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds waren echter geenszins klaar om een antwoord te formuleren voor een systeemcrisis. Meer zelfs, ze gaven er de voorkeur aan om te doen alsof er niets aan de hand was.

Cyprus is met andere woorden de prijs die Europa moet betalen voor het ontkennen van de systeemcrisis. Elk reddingsplan dat tot dusver werd aangekondigd was volgens Varoufakis minder logisch en zelfs nog gevaarlijker dan het vorige. Met Cyprus is een nieuw dieptepunt bereikt.

De Eurogroep, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds waren echter geenszins klaar om een antwoord te formuleren voor een systeemcrisis. Meer zelfs, ze gaven er de voorkeur aan om te doen alsof er niets aan de hand was. Cyprus is met andere woorden de prijs die Europa moet betalen voor het ontkennen van de systeemcrisis. Elk reddingsplan dat tot dusver werd aangekondigd was volgens Varoufakis minder logisch en zelfs nog gevaarlijker dan het vorige. Met Cyprus is een nieuw dieptepunt bereikt.