Vandaag stemt het Cypriotisch parlement over de opgelegde belasting op bankendeposito's. De spanning zal te snijden zijn want een aantal oppositiepartijen hebben al laten weten tegen de maatregel te zullen stemmen.

De president van het eiland deed gisteren een oproep aan zijn landgenoten om zich rustig te houden.

Om die rust te helpen terugkeren, blijven de banken nog steeds twee extra dagen dicht. Een akkoord over de bankenbelasting is absoluut noodzakelijk wanneer Cyprus een steunpakket van 10 miljard euro wil ontvangen van de Europese Unie en van het Internationaal Monetair Fonds.

Vandaag stemt het Cypriotisch parlement over de opgelegde belasting op bankendeposito's. De spanning zal te snijden zijn want een aantal oppositiepartijen hebben al laten weten tegen de maatregel te zullen stemmen. De president van het eiland deed gisteren een oproep aan zijn landgenoten om zich rustig te houden. Om die rust te helpen terugkeren, blijven de banken nog steeds twee extra dagen dicht. Een akkoord over de bankenbelasting is absoluut noodzakelijk wanneer Cyprus een steunpakket van 10 miljard euro wil ontvangen van de Europese Unie en van het Internationaal Monetair Fonds.