Cyprus heeft iets achter de rug dat erger is als een bank run. De klanten van de banken hebben namelijk in alle stilte hun geld massaal weggehaald van de banken, in zoverre dat er grote vraagtekens mogen worden geplaatst bij de overlevingskansen van de Cypriotische banken.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de banken een noodkreet zullen slaken. Een nieuw reddingsplan voor de banken zal dan nodig zijn. Uit de nuchtere cijfers blijkt namelijk dat de outflow van deposito's bij de banken aan het snelste tempo ooit is gebeurd.

Cyprus heeft iets achter de rug dat erger is als een bank run. De klanten van de banken hebben namelijk in alle stilte hun geld massaal weggehaald van de banken, in zoverre dat er grote vraagtekens mogen worden geplaatst bij de overlevingskansen van de Cypriotische banken. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de banken een noodkreet zullen slaken. Een nieuw reddingsplan voor de banken zal dan nodig zijn. Uit de nuchtere cijfers blijkt namelijk dat de outflow van deposito's bij de banken aan het snelste tempo ooit is gebeurd.