Van het feit dat Cyprus dringend hulp nodig heeft, zal niemand waarschijnlijk wakker liggen. De twee grootste banken van dit land leden zware gevolgen als gevolg van de Griekse schuldenherschikking en dat blijft niet zonder gevolgen. Cyprus verwacht dat de aanvraag voor hulp volgende week succesvol afgerond kan worden.

Deceuninck recycleert oude ramen en sluit de kringloop

Deceuninck opent haar nieuwe recyclingfabriek in Diksmuide (België), op de terreinen van haar bestaande PVC compoundingfabriek, die jaarlijks 105.000 ton compound produceert.

Deze investering voor de recyclage van postindustrieel en postconsumer harde PVC bedraagt € 3 miljoen, met een capaciteit van 20.000 ton per jaar.

Hierdoor wordt Deceuninck Recycling in Diksmuide de grootste recycler van harde PVC in de Benelux. Deceuninck verwerkt 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. 50 jaar geleden startte Deceuninck met het ontwerpen van 100% recycleerbare producten en vandaag sluit de kring volledig.

Tom Debusschere, CEO: "Deze nieuwe activiteit past binnen de globale strategische visie die we in 2009 hebben vastgelegd. We noemden het: "Building a sustainable home' op basis van de 3 pijlers: Innovation, Ecology, Design. In dit opzicht vonden we het onze plicht om te beginnen met recyclage. Tot vandaag deden derden dit voor ons, maar nu hebben we een eigen competentiecentrum opgericht op de terreinen onze PVC compoundfabriek. We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste aanpak is en dat deze investering van € 3 miljoen binnen 3 jaar winstgevend zal zijn. PVC ramen met enkel glas van eind van de jaren '60 en uit de jaren '70 worden nu vervangen door beter isolerende ramen met dubbel of driedubbel glas. Aangezien de echte doorbraak van PVC op de ramenmarkt van de jaren '80 dateert, gaan we uit van van een stijging van postconsumer PVC in de komende jaren. PVC is een waardevol materiaal en hoort niet thuis op het stort of in de verbrandingsoven."

Van het feit dat Cyprus dringend hulp nodig heeft, zal niemand waarschijnlijk wakker liggen. De twee grootste banken van dit land leden zware gevolgen als gevolg van de Griekse schuldenherschikking en dat blijft niet zonder gevolgen. Cyprus verwacht dat de aanvraag voor hulp volgende week succesvol afgerond kan worden. Deceuninck recycleert oude ramen en sluit de kringloopDeceuninck opent haar nieuwe recyclingfabriek in Diksmuide (België), op de terreinen van haar bestaande PVC compoundingfabriek, die jaarlijks 105.000 ton compound produceert. Deze investering voor de recyclage van postindustrieel en postconsumer harde PVC bedraagt € 3 miljoen, met een capaciteit van 20.000 ton per jaar. Hierdoor wordt Deceuninck Recycling in Diksmuide de grootste recycler van harde PVC in de Benelux. Deceuninck verwerkt 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. 50 jaar geleden startte Deceuninck met het ontwerpen van 100% recycleerbare producten en vandaag sluit de kring volledig. Tom Debusschere, CEO: "Deze nieuwe activiteit past binnen de globale strategische visie die we in 2009 hebben vastgelegd. We noemden het: "Building a sustainable home' op basis van de 3 pijlers: Innovation, Ecology, Design. In dit opzicht vonden we het onze plicht om te beginnen met recyclage. Tot vandaag deden derden dit voor ons, maar nu hebben we een eigen competentiecentrum opgericht op de terreinen onze PVC compoundfabriek. We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste aanpak is en dat deze investering van € 3 miljoen binnen 3 jaar winstgevend zal zijn. PVC ramen met enkel glas van eind van de jaren '60 en uit de jaren '70 worden nu vervangen door beter isolerende ramen met dubbel of driedubbel glas. Aangezien de echte doorbraak van PVC op de ramenmarkt van de jaren '80 dateert, gaan we uit van van een stijging van postconsumer PVC in de komende jaren. PVC is een waardevol materiaal en hoort niet thuis op het stort of in de verbrandingsoven."