Het is hoog tijd dat Cyprus zijn verantwoordelijk opneemt, zoniet dreigt het land een kolonie van het ergste soort te worden. Omirou adviseert dan ook om dag met het handje te wuiven aan de troika en het EMS, om te kiezen voor een oplossing à la IJsland.

Alleen zo zal Cyprus zijn onafhankelijkheid kunnen herwinnen, om nog maar te zwijgen van zijn nationale soevereiniteit en zijn economische onafhankelijkheid. Wanneer Cyprus niet resoluut het heft in eigen handen neemt, heeft het eiland geen enkele toekomst meer.

Het is hoog tijd dat Cyprus zijn verantwoordelijk opneemt, zoniet dreigt het land een kolonie van het ergste soort te worden. Omirou adviseert dan ook om dag met het handje te wuiven aan de troika en het EMS, om te kiezen voor een oplossing à la IJsland. Alleen zo zal Cyprus zijn onafhankelijkheid kunnen herwinnen, om nog maar te zwijgen van zijn nationale soevereiniteit en zijn economische onafhankelijkheid. Wanneer Cyprus niet resoluut het heft in eigen handen neemt, heeft het eiland geen enkele toekomst meer.