Door de enorme omvang van de bankensector ten opzichte van de Cypriotische economie, moest er wel om een aanzienlijke bijdrage van grote spaarders gevraagd worden, om op die manier de schulden houdbaar te houden.

Daarnaast waren flinke bedragen op Cyprus gestald door depositohouders van buiten Europa. Het is lastig te rechtvaardigen dat Europese belastingbetalers betalen voor de redding van die buitenlandse spaarders.

Tot slot zagen we, ondanks het veiligheidsnet van de ECB waardoor financiële markten niet te springerig kunnen reageren, toch een scherpe reactie op de beurzen na het interview.

Dat wijst er volgens ABN Amro op dat er maar een beperkte mogelijkheid is voor het vragen van forse bijdragen van de private sector bij toekomstige reddingen.

Door de enorme omvang van de bankensector ten opzichte van de Cypriotische economie, moest er wel om een aanzienlijke bijdrage van grote spaarders gevraagd worden, om op die manier de schulden houdbaar te houden. Daarnaast waren flinke bedragen op Cyprus gestald door depositohouders van buiten Europa. Het is lastig te rechtvaardigen dat Europese belastingbetalers betalen voor de redding van die buitenlandse spaarders. Tot slot zagen we, ondanks het veiligheidsnet van de ECB waardoor financiële markten niet te springerig kunnen reageren, toch een scherpe reactie op de beurzen na het interview. Dat wijst er volgens ABN Amro op dat er maar een beperkte mogelijkheid is voor het vragen van forse bijdragen van de private sector bij toekomstige reddingen.