De Cypriotische regering bereidt de heropening van de banken voor, waarbij in afwachting tijdelijk restricties op het kapitaalverkeer zullen ingesteld worden. De Cypriotische president verzekerde echter dat de maatregelen van tijdelijke aard zou zijn.

Na een overgangsperiode zou het kapitaalverkeer opnieuw genormaliseerd worden. Het tijdstip om naar een normalisering van de situatie te streven, is bijzonder goed geschikt omdat de financiële markten volgend weekend wegens Pasen verschillende dagen gesloten zullen blijven.

Volgens de Cypriotische minister van Financiën Sarris zouden de grote klanten van de banken ongeveer 40% van hun deposito's kwijtraken.

De Cypriotische regering bereidt de heropening van de banken voor, waarbij in afwachting tijdelijk restricties op het kapitaalverkeer zullen ingesteld worden. De Cypriotische president verzekerde echter dat de maatregelen van tijdelijke aard zou zijn. Na een overgangsperiode zou het kapitaalverkeer opnieuw genormaliseerd worden. Het tijdstip om naar een normalisering van de situatie te streven, is bijzonder goed geschikt omdat de financiële markten volgend weekend wegens Pasen verschillende dagen gesloten zullen blijven. Volgens de Cypriotische minister van Financiën Sarris zouden de grote klanten van de banken ongeveer 40% van hun deposito's kwijtraken.