Minder dan een week geleden zwoer Sarris nog de dure eed dat er helemaal niets zou gebeuren met Grieks spaargeld. Inmiddels krijgen diegenen die voor meer dan 100.000 euro aan deposito's hebben bij de Bank of Cyprus een haircut van 40% te slikken.

Sarris heeft inmiddels zijn woorden volledig ingeslikt, in zijn ogen is de afgesloten deal een goede zaak voor Cyprus én voor de eurozone.

Bovendien is er volgens de minister nu een einde gekomen aan de onzekerheid die er rond zijn land heerste, zodat niets een voorspoedige toekomst meer in de weg staat.

Minder dan een week geleden zwoer Sarris nog de dure eed dat er helemaal niets zou gebeuren met Grieks spaargeld. Inmiddels krijgen diegenen die voor meer dan 100.000 euro aan deposito's hebben bij de Bank of Cyprus een haircut van 40% te slikken. Sarris heeft inmiddels zijn woorden volledig ingeslikt, in zijn ogen is de afgesloten deal een goede zaak voor Cyprus én voor de eurozone. Bovendien is er volgens de minister nu een einde gekomen aan de onzekerheid die er rond zijn land heerste, zodat niets een voorspoedige toekomst meer in de weg staat.