Hetzelfde geldt voor de Ierse banken, die tot over de oren in de probleem zaten terwijl bij de stress tests niemand dat in de gaten had. Amper 20 maanden geleden doorstonden ook de Cypriotische banken moeiteloos de Europese stress tests, met de gekende gevolgen.

Ron DeLegge van ETFguide wijst er op dat het gat in de kas van de Cypriotische banken nu minstens 16 miljard euro bedraagt en nog dagelijks toeneemt. Daarmee zal voor eens en voor altijd duidelijk zijn dat de stress tests die van de banken in hun huidige vorm van nul en generlei waarde zijn.

Hetzelfde geldt voor de Ierse banken, die tot over de oren in de probleem zaten terwijl bij de stress tests niemand dat in de gaten had. Amper 20 maanden geleden doorstonden ook de Cypriotische banken moeiteloos de Europese stress tests, met de gekende gevolgen. Ron DeLegge van ETFguide wijst er op dat het gat in de kas van de Cypriotische banken nu minstens 16 miljard euro bedraagt en nog dagelijks toeneemt. Daarmee zal voor eens en voor altijd duidelijk zijn dat de stress tests die van de banken in hun huidige vorm van nul en generlei waarde zijn.