Ditmaal werden de depositohouders rechtstreeks geviseerd, terwijl in het geval van Griekenland de obligatiehouders een 'haircut' te slikken kregen.

Het antwoord op deze vraag is nochtans vrij eenvoudig: de meeste Cypriotische staatsobligaties zijn als onderpand neergelegd bij de Europese Centrale Bank of in het kader van het Target2 financieringsprogramma.

Maar ook de obligaties van de banken Laiki en National Bank of Cyprus werden met rust gelaten.

Ook hier was de reden dat ze als onderpand dienen. Het probleem dreigt echter levensgroot te worden wanneer Cyprus zelf failliet gaat, in dat geval wordt het volledig kapitaal van de Europese Centrale Bank weggeveegd te worden. Het bankroet van een klein land kan dus grote gevolgen hebben.

Ditmaal werden de depositohouders rechtstreeks geviseerd, terwijl in het geval van Griekenland de obligatiehouders een 'haircut' te slikken kregen. Het antwoord op deze vraag is nochtans vrij eenvoudig: de meeste Cypriotische staatsobligaties zijn als onderpand neergelegd bij de Europese Centrale Bank of in het kader van het Target2 financieringsprogramma. Maar ook de obligaties van de banken Laiki en National Bank of Cyprus werden met rust gelaten. Ook hier was de reden dat ze als onderpand dienen. Het probleem dreigt echter levensgroot te worden wanneer Cyprus zelf failliet gaat, in dat geval wordt het volledig kapitaal van de Europese Centrale Bank weggeveegd te worden. Het bankroet van een klein land kan dus grote gevolgen hebben.