Landen als Argentinië en IJsland hebben in het verleden al gelijkaardige maatregelen getroffen om zich te verdedigen tegen een devaluatie.

Het lidmaatschap van de eurozone speelt nu tegen Cyprus want geld kan worden overgeplaatst naar andere landen zonder waardeverlies.

Het Cypriotisch experiment met kapitaalcontrole kan bovendien jaren duren. Financieminister Michael Sarris sprak weliswaar van weken, maar het verleden wijst uit dat zo'n korte periode praktisch niet haalbaar is. Bij eerdere gevallen was er steeds sprake van een veel langere periode.

Landen als Argentinië en IJsland hebben in het verleden al gelijkaardige maatregelen getroffen om zich te verdedigen tegen een devaluatie. Het lidmaatschap van de eurozone speelt nu tegen Cyprus want geld kan worden overgeplaatst naar andere landen zonder waardeverlies. Het Cypriotisch experiment met kapitaalcontrole kan bovendien jaren duren. Financieminister Michael Sarris sprak weliswaar van weken, maar het verleden wijst uit dat zo'n korte periode praktisch niet haalbaar is. Bij eerdere gevallen was er steeds sprake van een veel langere periode.