In Cyprus wordt koortsachtig gewerkt aan plan B, dat onder andere een hervorming van de banksector zou inhouden. De Cyprioten proberen de krachten te bundelen om een Europees 'ja' te krijgen, momenteel zou al 4,80 van de vereiste 5,60 miljard euro bijeengebracht zijn.

Er is sprake van een solidariteitsfonds bestaande uit pensioenfondsen, geld afkomstig van staatsinstellingen en de goudreserves.

De Cypriotische orthodoxe kerk, die heel rijk is, zou borg staan voor dit fonds. Vraag is uiteraard of deze inspanning zal volstaan om Europa te overtuigen.

In Cyprus wordt koortsachtig gewerkt aan plan B, dat onder andere een hervorming van de banksector zou inhouden. De Cyprioten proberen de krachten te bundelen om een Europees 'ja' te krijgen, momenteel zou al 4,80 van de vereiste 5,60 miljard euro bijeengebracht zijn. Er is sprake van een solidariteitsfonds bestaande uit pensioenfondsen, geld afkomstig van staatsinstellingen en de goudreserves. De Cypriotische orthodoxe kerk, die heel rijk is, zou borg staan voor dit fonds. Vraag is uiteraard of deze inspanning zal volstaan om Europa te overtuigen.