Als de Amerikaanse en Europese beurzen de komende dagen nog 1,5% à 2% kunnen winnen, zitten nieuwe koerstoppen er zeker in. Daarmee start een nieuwe fase van "risk on"-beleggen.

Wat impliceert dat beleggers opnieuw oog hebben voor aandelen (vooral cyclische) en grondstoffen en minder geïnteresserd zijn in risicoloze Duitse en Amerikaanse overheidsobligaties.

Op zoek naar een goed verhaal

Van Herck gaat dan ook op zoek naar teruggevallen cyclische waarden met een goed verhaal. Op de Brusselse beurs kiest hij voor Umicore. Het verhaal van Umicore is groene technologie en deze maand werd bekend dat de groep in dit verhaal blijft investeren.

Umicore kondigde de bouw aan van een productiefaciliteit in China voor autokatalysatoren, voor zware dieselvoertuigen. De

Chinese dieselmarkt is de grootste ter wereld in aantal voertuigen, met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen stuks.

Tenslotte vermeldt Van Herck nog dat Umicore's inkomsten in het derde kwartaal met 2% stegen vergeleken met dezelfde

periode in 2011 en de nettoschuld werd verder afgebouwd met ongeveer 35 miljoen euro.

Conclusie

De weekgrafiek van Umicore toont de belangrijke steunzone op 34 euro. De oude koerstoppen van de tweede jaarhelft van 2012 hebben daar hun dienst gedaan als steunzone. De koersdaling sinds april van dit jaar werd er een halt toegeroepen.

Voor langetermijnbeleggers is deze steunzone van groot belang.

Daarnaast bereikte de RSI-indicator (onderste grafiek) bij de historische koerstop van 44,90 euro eveneens een nieuwe top waardoor er geen negatieve divergentie ontstond.

De kans op nieuwe koerstoppen boven 45 euro blijft overeind. Op de daggrafiek viel Van Herck oog vooral op de steun die het 200-daagsgemiddelde aan de koers bood.

Bovendien lijkt de koers boven een dalende weerstandslijn op korte termijn te gaan uitstijgen. Tenslotte lijkt het ganse patroon

sinds de top van april van dit jaar eerder op een horizontaal consolidatiepatroon en dit moet de koers in staat stellen in de komende weken en maanden boven 45 euro uit te stijgen.

Als de Amerikaanse en Europese beurzen de komende dagen nog 1,5% à 2% kunnen winnen, zitten nieuwe koerstoppen er zeker in. Daarmee start een nieuwe fase van "risk on"-beleggen. Wat impliceert dat beleggers opnieuw oog hebben voor aandelen (vooral cyclische) en grondstoffen en minder geïnteresserd zijn in risicoloze Duitse en Amerikaanse overheidsobligaties.Op zoek naar een goed verhaal Van Herck gaat dan ook op zoek naar teruggevallen cyclische waarden met een goed verhaal. Op de Brusselse beurs kiest hij voor Umicore. Het verhaal van Umicore is groene technologie en deze maand werd bekend dat de groep in dit verhaal blijft investeren. Umicore kondigde de bouw aan van een productiefaciliteit in China voor autokatalysatoren, voor zware dieselvoertuigen. De Chinese dieselmarkt is de grootste ter wereld in aantal voertuigen, met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen stuks. Tenslotte vermeldt Van Herck nog dat Umicore's inkomsten in het derde kwartaal met 2% stegen vergeleken met dezelfde periode in 2011 en de nettoschuld werd verder afgebouwd met ongeveer 35 miljoen euro.Conclusie De weekgrafiek van Umicore toont de belangrijke steunzone op 34 euro. De oude koerstoppen van de tweede jaarhelft van 2012 hebben daar hun dienst gedaan als steunzone. De koersdaling sinds april van dit jaar werd er een halt toegeroepen. Voor langetermijnbeleggers is deze steunzone van groot belang. Daarnaast bereikte de RSI-indicator (onderste grafiek) bij de historische koerstop van 44,90 euro eveneens een nieuwe top waardoor er geen negatieve divergentie ontstond. De kans op nieuwe koerstoppen boven 45 euro blijft overeind. Op de daggrafiek viel Van Herck oog vooral op de steun die het 200-daagsgemiddelde aan de koers bood. Bovendien lijkt de koers boven een dalende weerstandslijn op korte termijn te gaan uitstijgen. Tenslotte lijkt het ganse patroon sinds de top van april van dit jaar eerder op een horizontaal consolidatiepatroon en dit moet de koers in staat stellen in de komende weken en maanden boven 45 euro uit te stijgen.