Terwijl sectoren als duurzame consumentengoederen en industrie & dienstverlening het al enige tijd goed hebben gedaan, ziet het ernaar uit dat ook grondstoffen en hieraan gerelateerde aandelen een inhaalslag gaan maken.

Grondstoffen zijn sterk achtergebleven tijdens de search for yield, gezien het feit dat zij geen 'carry' opleveren. Een doorzettend herstel van de wereldeconomie, en vooral de beter dan verwachte cijfers die China over juli rapporteerde, zijn een belangrijke steun.

De sector basismaterialen heeft alleen dit jaar al een underperformance van een kleine 20% ten opzichte van de MSCI World en is bij beleggers, op nutsbedrijven na, de meest 'unloved' sector. Zij kan bovendien een sterk herstel van de winstgroei verwachten dankzij de verbeterde vooruitzichten voor de wereldeconomie.

Terwijl sectoren als duurzame consumentengoederen en industrie & dienstverlening het al enige tijd goed hebben gedaan, ziet het ernaar uit dat ook grondstoffen en hieraan gerelateerde aandelen een inhaalslag gaan maken. Grondstoffen zijn sterk achtergebleven tijdens de search for yield, gezien het feit dat zij geen 'carry' opleveren. Een doorzettend herstel van de wereldeconomie, en vooral de beter dan verwachte cijfers die China over juli rapporteerde, zijn een belangrijke steun. De sector basismaterialen heeft alleen dit jaar al een underperformance van een kleine 20% ten opzichte van de MSCI World en is bij beleggers, op nutsbedrijven na, de meest 'unloved' sector. Zij kan bovendien een sterk herstel van de winstgroei verwachten dankzij de verbeterde vooruitzichten voor de wereldeconomie.