Economisch gezien worden de kosten van cyberaanvallen wereldwijd op meer dan 100 miljard dollar per jaar geschat. Volgens een wereldwijd onderzoek rapporteerde 52% van de bedrijven in 2012 een toename van het aantal aanvallen via computers (t.o.v. 48% in 2011).

Het laatst gekende slachtoffer was de website van de luchtvaartmaatschappij KLM (de cyberaanval verlamde het online aankopen van vliegtuigtickets en de online registratie).

In dit klimaat kunnen we er volgens Delaunay redelijkerwijze van uitgaan dat de sector van de antivirussoftware "gouden zaken" moet kunnen doen. Maar dit is helaas niet het geval.

Want ondanks de toename van de cyberaanvallen heeft ook deze sector last van de zwakke economische conjunctuur (die leidt immers tot lagere IT-uitgaven door de bedrijven), de hevige concurrentie tussen de verschillende aanbieders van beveiligingssoftware en de daling van het aantal verkochte PC's in de wereld.

Ondanks stagnerende PC-verkopen blijft de omzet van Symantec op peil, Delaunay heeft voor het aandeel een neutraal advies.

Economisch gezien worden de kosten van cyberaanvallen wereldwijd op meer dan 100 miljard dollar per jaar geschat. Volgens een wereldwijd onderzoek rapporteerde 52% van de bedrijven in 2012 een toename van het aantal aanvallen via computers (t.o.v. 48% in 2011). Het laatst gekende slachtoffer was de website van de luchtvaartmaatschappij KLM (de cyberaanval verlamde het online aankopen van vliegtuigtickets en de online registratie). In dit klimaat kunnen we er volgens Delaunay redelijkerwijze van uitgaan dat de sector van de antivirussoftware "gouden zaken" moet kunnen doen. Maar dit is helaas niet het geval. Want ondanks de toename van de cyberaanvallen heeft ook deze sector last van de zwakke economische conjunctuur (die leidt immers tot lagere IT-uitgaven door de bedrijven), de hevige concurrentie tussen de verschillende aanbieders van beveiligingssoftware en de daling van het aantal verkochte PC's in de wereld. Ondanks stagnerende PC-verkopen blijft de omzet van Symantec op peil, Delaunay heeft voor het aandeel een neutraal advies.