Het bericht stond vanmorgen te lezen in de Financial Times. Horst Seehofer, leider van de Beierse CSU (zusterpartij van de CDU van Angela Merkel) waarschuwde dat het verzachten van de voorwaarden er toe kan leiden dat zijn partij de steun aan de eurozone stopzet.

Geen meerderheid meer

In dat geval zou de huidige coalitie in het Duits parlement niet meer over een meerderheid beschikken. In een interview met Stern verklaarde Seehofer dat het moeilijk te rijmen valt dat de Bundestag het nieuw European Stability Mechanism moet goedkeuren op een moment dat verschillende leden een afzwakking van de opgelegde voorwaarden vragen.

De CSU staat al langer kritisch tegenover Europese reddingsplannen, maar de partij vindt het niet kunnen dat Griekenland opnieuw aan de deur staat om een verzachting van de oplegde voorwaarden te vragen.

Niet alleen Duitsland begint steeds moeilijker te doen, ook Nederland en Finland verzetten zich in toenemende mate tegen de reddingsplannen.

Het bericht stond vanmorgen te lezen in de Financial Times. Horst Seehofer, leider van de Beierse CSU (zusterpartij van de CDU van Angela Merkel) waarschuwde dat het verzachten van de voorwaarden er toe kan leiden dat zijn partij de steun aan de eurozone stopzet.Geen meerderheid meer In dat geval zou de huidige coalitie in het Duits parlement niet meer over een meerderheid beschikken. In een interview met Stern verklaarde Seehofer dat het moeilijk te rijmen valt dat de Bundestag het nieuw European Stability Mechanism moet goedkeuren op een moment dat verschillende leden een afzwakking van de opgelegde voorwaarden vragen. De CSU staat al langer kritisch tegenover Europese reddingsplannen, maar de partij vindt het niet kunnen dat Griekenland opnieuw aan de deur staat om een verzachting van de oplegde voorwaarden te vragen. Niet alleen Duitsland begint steeds moeilijker te doen, ook Nederland en Finland verzetten zich in toenemende mate tegen de reddingsplannen.