De vraag is echter of dat vandaag al zal aangeboden worden. In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd komt er (voorlopig?) geen extra meeting over het Grieks probleem voor de start van de officiële meeting.

President José Manuel Barroso van de Europese Commissie dringt er op aan dat de leden van de Europese Unie eensgezind handelen en Griekenland daadwerkelijk helpen. Het reddingsplan voor het land kan samen met het IMF worden gedragen.

Volgens Barroso kan de afloop van de top een test vormen voor de Europese gedachte en voor de toewijding aan de monetaire unie. Onrechtstreeks vormt de top dus ook een test voor de euro.

Waarnemers sluiten niet uit dat zowel Frankrijk als Duitsland hun standpunt gaan matigen en dat de verschillende strekkingen binnen de eurozone elkaar uiteindelijk toch gaan vinden.

Met name de Spaanse premier Zapatero lobbyt nog steeds voor de organisatie van een speciale top voor Griekenland. Volgens onbevestigde bronnen zouden de kansen zijn toegenomen dat die extra top er inderdaad op het laatste nippertje nog komt.

De vraag is echter of dat vandaag al zal aangeboden worden. In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd komt er (voorlopig?) geen extra meeting over het Grieks probleem voor de start van de officiële meeting. President José Manuel Barroso van de Europese Commissie dringt er op aan dat de leden van de Europese Unie eensgezind handelen en Griekenland daadwerkelijk helpen. Het reddingsplan voor het land kan samen met het IMF worden gedragen. Volgens Barroso kan de afloop van de top een test vormen voor de Europese gedachte en voor de toewijding aan de monetaire unie. Onrechtstreeks vormt de top dus ook een test voor de euro. Waarnemers sluiten niet uit dat zowel Frankrijk als Duitsland hun standpunt gaan matigen en dat de verschillende strekkingen binnen de eurozone elkaar uiteindelijk toch gaan vinden. Met name de Spaanse premier Zapatero lobbyt nog steeds voor de organisatie van een speciale top voor Griekenland. Volgens onbevestigde bronnen zouden de kansen zijn toegenomen dat die extra top er inderdaad op het laatste nippertje nog komt.