De gesprekken zijn nog in een verkennende fase en er is geen garantie dat er een transactie volgt.

Crucell heeft naast de PER.C6 productietechnologie, waarop ruim 45 licenties zijn afgegeven, diverse samenwerkingen met internationale farma bedrijven op het gebied van vaccins.

Een van de grotere samenwerkingsvormen is met Sanofi op het gebied van influenza. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat er ook belangstelling voor het bedrijf (of delen daarvan) kan komen van de strategische partners Merck, Sanofi en Novartis.

In lijn met eerdere overnames in de biotech sector in de afgelopen jaren door farmabedrijven met premies van 50-80% ten opzichte van de laatst gedane koers voor het bod lijkt de in de pers genoemde prijs van Eur 1 mrd, Eur 16 per aandeel Crucell, aan de lage kant.

Het twaalfmaands target voor Crucell (op going concern basis) is volgens Theodoor Gilissen Bankiers Eur 18 per aandeel. De overname waarde op lange termijn staat naar de schatting van de analisten van de bank op een beduidend hogere prijs gezien de door het bedrijf bereikte posities in de productontwikkelingen. Het advies blijft koper.

De gesprekken zijn nog in een verkennende fase en er is geen garantie dat er een transactie volgt. Crucell heeft naast de PER.C6 productietechnologie, waarop ruim 45 licenties zijn afgegeven, diverse samenwerkingen met internationale farma bedrijven op het gebied van vaccins. Een van de grotere samenwerkingsvormen is met Sanofi op het gebied van influenza. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat er ook belangstelling voor het bedrijf (of delen daarvan) kan komen van de strategische partners Merck, Sanofi en Novartis. In lijn met eerdere overnames in de biotech sector in de afgelopen jaren door farmabedrijven met premies van 50-80% ten opzichte van de laatst gedane koers voor het bod lijkt de in de pers genoemde prijs van Eur 1 mrd, Eur 16 per aandeel Crucell, aan de lage kant. Het twaalfmaands target voor Crucell (op going concern basis) is volgens Theodoor Gilissen Bankiers Eur 18 per aandeel. De overname waarde op lange termijn staat naar de schatting van de analisten van de bank op een beduidend hogere prijs gezien de door het bedrijf bereikte posities in de productontwikkelingen. Het advies blijft koper.