In 1997 veroorzaakte de Thaise regering een crisis die uiteindelijk leidde tot wat nadien de 'Aziatische koorts' of de 'gele koorts' werd genoemd. In augustus 1998 leidde de devaluatie van de Russische roebel samen met een aantal andere factoren tot de ondergang van het Long-Term Capital Management hedge fund.

In 2001 was er de Argentijnse crisis, die vandaag een verlengstuk dreigt te krijgen. Crisissen zijn uitdagingen, maar bieden ook kansen. De koersen van de beurzen van de betrokken landen stegen telkens zodra deze crisissen achter de rug waren. Daarom is het belangrijk om crisishaarden altijd goed in de gaten te houden.

In 1997 veroorzaakte de Thaise regering een crisis die uiteindelijk leidde tot wat nadien de 'Aziatische koorts' of de 'gele koorts' werd genoemd. In augustus 1998 leidde de devaluatie van de Russische roebel samen met een aantal andere factoren tot de ondergang van het Long-Term Capital Management hedge fund. In 2001 was er de Argentijnse crisis, die vandaag een verlengstuk dreigt te krijgen. Crisissen zijn uitdagingen, maar bieden ook kansen. De koersen van de beurzen van de betrokken landen stegen telkens zodra deze crisissen achter de rug waren. Daarom is het belangrijk om crisishaarden altijd goed in de gaten te houden.