Ze heeft op grote schaal geld uit de lucht geplukt, in totaal circuleert er nu een bedrag van ongeveer 4000 miljard dollar waar geen enkele economische tegenwaarde of een andere waardering tegenover staat. Bovendien heeft de FED de rente zo lang laag gehouden dat de beleggers de indruk hebben dat alleen aandelen nog kansen te bieden hebben.

Maar deze indruk kan bijzonder gevaarlijk zijn, zodra het beeld op de markt keert. Een crisis zonder voorgaande kan losbarsten als rente plots zou stijgen, een scenario dat in de huidige omstandigheden zeker niet a priori valt uit te sluiten. De FED kan de implosie van de ontstane zeepbel weliswaar uitstellen, maar hoe langer dat wordt volgehouden hoe erger de gevolgen zullen zijn.

Ze heeft op grote schaal geld uit de lucht geplukt, in totaal circuleert er nu een bedrag van ongeveer 4000 miljard dollar waar geen enkele economische tegenwaarde of een andere waardering tegenover staat. Bovendien heeft de FED de rente zo lang laag gehouden dat de beleggers de indruk hebben dat alleen aandelen nog kansen te bieden hebben. Maar deze indruk kan bijzonder gevaarlijk zijn, zodra het beeld op de markt keert. Een crisis zonder voorgaande kan losbarsten als rente plots zou stijgen, een scenario dat in de huidige omstandigheden zeker niet a priori valt uit te sluiten. De FED kan de implosie van de ontstane zeepbel weliswaar uitstellen, maar hoe langer dat wordt volgehouden hoe erger de gevolgen zullen zijn.