Hoe meer Europese producten Rusland weigert af te nemen, hoe hoger de prijsdruk op de eigen thuismarkten zal worden. Die prijsdruk kan zowel in de landbouw- als in de industriële sector gevoeld worden. Lagere prijzen betekenen meer deflatiegevaar, zo eenvoudig liggen de zaken.

Toch is er één factor die het omgekeerde effect kan bewerkstellingen en dat is de prijs van energie. Wanneer Rusland beslist om geen olie en gas meer te leveren aan Europa, kunnen de energieprijzen snel stijgen. Rick Newman, auteur van Rebounders: How Winners Pivot From Setback To Success, is er echter niet gerust in en verwacht dat het inflatiegevaar nog nijpender zal worden.

Hoe meer Europese producten Rusland weigert af te nemen, hoe hoger de prijsdruk op de eigen thuismarkten zal worden. Die prijsdruk kan zowel in de landbouw- als in de industriële sector gevoeld worden. Lagere prijzen betekenen meer deflatiegevaar, zo eenvoudig liggen de zaken. Toch is er één factor die het omgekeerde effect kan bewerkstellingen en dat is de prijs van energie. Wanneer Rusland beslist om geen olie en gas meer te leveren aan Europa, kunnen de energieprijzen snel stijgen. Rick Newman, auteur van Rebounders: How Winners Pivot From Setback To Success, is er echter niet gerust in en verwacht dat het inflatiegevaar nog nijpender zal worden.