Sinds het aflopen van die maatregel op 30 april lijkt de vastgoedmarkt opnieuw in een bodemloos gat weg te zinken. Het lijkt echter voorbarig om alleen het aflopen van de belastingmaatregel verantwoordelijk te stellen voor de prijsdalingen.

MDA Data Quick wijst er op dat de prijzen voor woningen in San Francisco in juli zijn teruggevallen tot het laagste niveau in 15 jaar. Op jaarbasis was er sprake van een prijsval met maar liefst 23%.

DataQuick president John Walsh is van mening dat de

vastgoedmarkt als gevolg van de belastingmaatregel slechts een rustpauze heeft ingelast.

De prijsdaling zet zich nu gewoon verder en een bodem is nog lang niet in zicht. Walsh sluit niet sprake dat de markt nu gaat overdrijven en dat de prijzen dieper gaan zakken dan strikt noodzakelijk nodig is.

Sinds het aflopen van die maatregel op 30 april lijkt de vastgoedmarkt opnieuw in een bodemloos gat weg te zinken. Het lijkt echter voorbarig om alleen het aflopen van de belastingmaatregel verantwoordelijk te stellen voor de prijsdalingen. MDA Data Quick wijst er op dat de prijzen voor woningen in San Francisco in juli zijn teruggevallen tot het laagste niveau in 15 jaar. Op jaarbasis was er sprake van een prijsval met maar liefst 23%. DataQuick president John Walsh is van mening dat de vastgoedmarkt als gevolg van de belastingmaatregel slechts een rustpauze heeft ingelast. De prijsdaling zet zich nu gewoon verder en een bodem is nog lang niet in zicht. Walsh sluit niet sprake dat de markt nu gaat overdrijven en dat de prijzen dieper gaan zakken dan strikt noodzakelijk nodig is.