Alleen daardoor kan onzekerheid en dus ook paniek worden voorkomen. De crisis kan op termijn het Japans economisch en politiek systeem grondig wijzigen, wat dan weer een positieve factor mag worden genoemd.

Vooral de schuldensituatie van het land is dramatisch te benoemen, die is één van de hoogste in de geïndustrialiseerde wereld. Het is hoog tijd dat de Japanners anders tegen schulden gaan aankijken.

Daarnaast is het volgens Roubini ook belangrijk te weten wat de Bank of Japan gaat doen. Wanneer het deficiet verder oploopt, kan de centrale bank weinig anders doen dan eigen staatsobligaties inkopen.

Alleen daardoor kan onzekerheid en dus ook paniek worden voorkomen. De crisis kan op termijn het Japans economisch en politiek systeem grondig wijzigen, wat dan weer een positieve factor mag worden genoemd. Vooral de schuldensituatie van het land is dramatisch te benoemen, die is één van de hoogste in de geïndustrialiseerde wereld. Het is hoog tijd dat de Japanners anders tegen schulden gaan aankijken. Daarnaast is het volgens Roubini ook belangrijk te weten wat de Bank of Japan gaat doen. Wanneer het deficiet verder oploopt, kan de centrale bank weinig anders doen dan eigen staatsobligaties inkopen.