Dat lijkt wel magie maar is volgens Dexia wel logisch! Dit toont eens te meer aan dat de ECB in Europa de enige geloofwaardige instantie is die beschikt over slagkrachtige wapens en waarnaar geluisterd wordt.

Is de crisis daarom opgelost? Zeer zeker niet, aldus Dexia. De solvabiliteitsproblemen, de politieke druk in Ierland, de fiscale vlucht uit Griekenland en de politieke onenigheid in Europa zullen op die manier geen oplossing vinden en er is een echt ambitieus aankoopprogramma nodig (500 miljard euro) om te zorgen voor een nieuwe situatie.

Tot op vandaag blijft Dexia negatief voor de perifere landen (Ierland, Portugal en Spanje). De analisten van de bank gaan ook uit van een opleving van de Duitse rente op 10 jaar, die opwaarts gericht blijft dankzij de kerngezonde Duitse economie!

Dat lijkt wel magie maar is volgens Dexia wel logisch! Dit toont eens te meer aan dat de ECB in Europa de enige geloofwaardige instantie is die beschikt over slagkrachtige wapens en waarnaar geluisterd wordt. Is de crisis daarom opgelost? Zeer zeker niet, aldus Dexia. De solvabiliteitsproblemen, de politieke druk in Ierland, de fiscale vlucht uit Griekenland en de politieke onenigheid in Europa zullen op die manier geen oplossing vinden en er is een echt ambitieus aankoopprogramma nodig (500 miljard euro) om te zorgen voor een nieuwe situatie. Tot op vandaag blijft Dexia negatief voor de perifere landen (Ierland, Portugal en Spanje). De analisten van de bank gaan ook uit van een opleving van de Duitse rente op 10 jaar, die opwaarts gericht blijft dankzij de kerngezonde Duitse economie!