Bovendien is het de vraag hoe de regio er nadien uitzien. Iedereen hoopt dat na een relatief vreedzame overgang de landen uit de regio meer democratie gaan kennen.

Volgens Kissinger is dat wishful thinking. Het is weliswaar duidelijk de betogers de huidige regimes afwijzen, maar er is geen enkele aanwijzing omtrent de regimes die ze wel willen.

Het is dus nog te vroeg om te stellen dat we richting een stabiele situatie evolueren, waarbij een continue aanvoer van olie uit het gebied van de Perzische Golf gegarandeerd kan blijven.

Bovendien is het de vraag hoe de regio er nadien uitzien. Iedereen hoopt dat na een relatief vreedzame overgang de landen uit de regio meer democratie gaan kennen. Volgens Kissinger is dat wishful thinking. Het is weliswaar duidelijk de betogers de huidige regimes afwijzen, maar er is geen enkele aanwijzing omtrent de regimes die ze wel willen. Het is dus nog te vroeg om te stellen dat we richting een stabiele situatie evolueren, waarbij een continue aanvoer van olie uit het gebied van de Perzische Golf gegarandeerd kan blijven.