Prodi maakt zich sterk dat de andere Europese landen het voorbeeld van Griekenland niet gaan volgen. Hij ziet momenteel geen enkel land waar de situatie even ernstig is als die in Griekenland was.

Daarom is er geen enkele reden om aan te nemen dat het systeem van de eurozone gaat instorten. Prodi verwacht zelfs dat de factor Griekenland weinig invloed zal hebben op de eurozone.

Landen als Spanje en Italië hebben veel meer tijd dan Griekenland om hun financiën in orde te krijgen. De financiële markten delen de visie van Prodi echter niet helemaal, zoals blijkt uit wat Griekenland nog steeds extra moet betalen voor zijn overheidsschulden.

Hoewel de spread met de vergelijkbare Duitse staatsobligatie fors is gedaald, is die nog steeds meer dan het viervoudige van twee jaar geleden.

In het geval van Spanje is die spread verdubbeld tegenover twee jaar geleden. De financiële markten houden er met andere woorden nog steeds rekening mee dat er 'iets' met Griekenland of één van de andere PIIGS-landen kan gebeuren.

Prodi maakt zich sterk dat de andere Europese landen het voorbeeld van Griekenland niet gaan volgen. Hij ziet momenteel geen enkel land waar de situatie even ernstig is als die in Griekenland was. Daarom is er geen enkele reden om aan te nemen dat het systeem van de eurozone gaat instorten. Prodi verwacht zelfs dat de factor Griekenland weinig invloed zal hebben op de eurozone. Landen als Spanje en Italië hebben veel meer tijd dan Griekenland om hun financiën in orde te krijgen. De financiële markten delen de visie van Prodi echter niet helemaal, zoals blijkt uit wat Griekenland nog steeds extra moet betalen voor zijn overheidsschulden. Hoewel de spread met de vergelijkbare Duitse staatsobligatie fors is gedaald, is die nog steeds meer dan het viervoudige van twee jaar geleden. In het geval van Spanje is die spread verdubbeld tegenover twee jaar geleden. De financiële markten houden er met andere woorden nog steeds rekening mee dat er 'iets' met Griekenland of één van de andere PIIGS-landen kan gebeuren.