De toevloed van obligatieuitgiften die sinds het begin van het jaar wordt vastgesteld, is verhevigd, wat de rentevoeten heeft doen stijgen.

Bovendien aarzelen de beleggers, want de besprekingen over het uitwerken van een Europees mechanisme voor steun aan landen in moeilijkheden worden voortgezet.

En die besprekingen kunnen nog even duren, wegens de recente Frans-Duitse vraag naar het uitstippelen van een gemeenschappelijk economisch beleid, voornamelijk op het vlak van het concurrentievermogen.

Een gemeenschappelijke munt tussen verscheidene landen kan maar duurzaam werken, als de economische problemen in de verschillende landen op dezelfde manier worden aangepakt.

Dit aspect kwam in het verdrag van Maastricht niet aan bod en is nu volgens Dexia , onder druk van Duitsland en Frankrijk, het voorwerp van besprekingen.

De toevloed van obligatieuitgiften die sinds het begin van het jaar wordt vastgesteld, is verhevigd, wat de rentevoeten heeft doen stijgen. Bovendien aarzelen de beleggers, want de besprekingen over het uitwerken van een Europees mechanisme voor steun aan landen in moeilijkheden worden voortgezet. En die besprekingen kunnen nog even duren, wegens de recente Frans-Duitse vraag naar het uitstippelen van een gemeenschappelijk economisch beleid, voornamelijk op het vlak van het concurrentievermogen. Een gemeenschappelijke munt tussen verscheidene landen kan maar duurzaam werken, als de economische problemen in de verschillende landen op dezelfde manier worden aangepakt. Dit aspect kwam in het verdrag van Maastricht niet aan bod en is nu volgens Dexia , onder druk van Duitsland en Frankrijk, het voorwerp van besprekingen.