Het rendement op de 10-jarige Egyptische staatsobligatie bereikte vorige maand een recordniveau op 7,20%, maar is in de afgelopen dagen opnieuw weer wat teruggevallen.

De crisis heeft Egypte in totaal 1,50 miljard euro aan toerisme-inkomsten gekost, zo becijferden de twee economen. Het is volgens beiden noodzakelijk dat er zo snel maatregelen worden genomen om de economie te stimuleren.

De schade in de bedrijfswereld valt moeilijk te becijferen, alleen kan worden vastgesteld dat heel wat bedrijven wekenlang hebben stilgelegen.

Het Institute of International Finance in Washington heeft de groeiprognoses voor de Egyptische economie verlaagd van 6,10% tot 1,50%, wat voldoende zegt.

Het rendement op de 10-jarige Egyptische staatsobligatie bereikte vorige maand een recordniveau op 7,20%, maar is in de afgelopen dagen opnieuw weer wat teruggevallen. De crisis heeft Egypte in totaal 1,50 miljard euro aan toerisme-inkomsten gekost, zo becijferden de twee economen. Het is volgens beiden noodzakelijk dat er zo snel maatregelen worden genomen om de economie te stimuleren. De schade in de bedrijfswereld valt moeilijk te becijferen, alleen kan worden vastgesteld dat heel wat bedrijven wekenlang hebben stilgelegen. Het Institute of International Finance in Washington heeft de groeiprognoses voor de Egyptische economie verlaagd van 6,10% tot 1,50%, wat voldoende zegt.