De economen overschatten de kracht van het huidige herstel van de economie in de Verenigde Staten, maar de FED zelf beseft maar al te goed dat dit weinig of niets voorstelt. Zonder de steunmaatregelen zou de economische opleving als een pudding in elkaar zakken.

De zeepbel die op de meeste financiële markten heeft namelijk niets te maken met een economisch herstel, wel integendeel. Het zijn precies die zeepbellen die een crisis op de financiële markten zullen veroorzaken die groter zijn dan die van vijf jaar geleden.

De economen overschatten de kracht van het huidige herstel van de economie in de Verenigde Staten, maar de FED zelf beseft maar al te goed dat dit weinig of niets voorstelt. Zonder de steunmaatregelen zou de economische opleving als een pudding in elkaar zakken. De zeepbel die op de meeste financiële markten heeft namelijk niets te maken met een economisch herstel, wel integendeel. Het zijn precies die zeepbellen die een crisis op de financiële markten zullen veroorzaken die groter zijn dan die van vijf jaar geleden.