Deutsche Bank suggereerde vorige week al dat 2013 de dageraad van het post-crisis tijdperk zou kunnen worden. De analisten van de banken baseerden zich daarvoor onder andere op het feit dat de VIX - beter bekend als de 'fear factor' is teruggevallen tot het laagste niveau in bijna zes jaar.

Dat betekent dat de vrees bij de beleggers is geweken, waarbij zou kunnen worden aangenomen dat de financiële markten er van uitgaan dat we terug naar een normalisering van de situatie gaan. Vorige week bereikten de Europese beurzen een nieuwe piek voor de afgelopen 22 maanden.

Deutsche Bank suggereerde vorige week al dat 2013 de dageraad van het post-crisis tijdperk zou kunnen worden. De analisten van de banken baseerden zich daarvoor onder andere op het feit dat de VIX - beter bekend als de 'fear factor' is teruggevallen tot het laagste niveau in bijna zes jaar. Dat betekent dat de vrees bij de beleggers is geweken, waarbij zou kunnen worden aangenomen dat de financiële markten er van uitgaan dat we terug naar een normalisering van de situatie gaan. Vorige week bereikten de Europese beurzen een nieuwe piek voor de afgelopen 22 maanden.