Vanaf midden april werd het goud neergehamerd en van een herstel die naam waardig is sindsdien geen sprake meer geweest. Integendeel zelfs, de trend in de goudprijs is nog altijd dalend. We kregen nu het omgekeerde fenomeen: steeds meer analisten zien de goudprijs nog veel verder dalen.

Er ontstaat dus eenzelfde soort opbod als we voordien te zien kregen toen de goudprijs in een stijgende trend bewoog. Credit Suisse voorspelt nu een goudprijs die kan terugvallen tot 1100 dollar, andere analisten gaan nog een stapje verder. Of de goudprijs verder zal dalen en tot waar die daling zal reiken, moet in de komende maanden duidelijk worden.

Vanaf midden april werd het goud neergehamerd en van een herstel die naam waardig is sindsdien geen sprake meer geweest. Integendeel zelfs, de trend in de goudprijs is nog altijd dalend. We kregen nu het omgekeerde fenomeen: steeds meer analisten zien de goudprijs nog veel verder dalen. Er ontstaat dus eenzelfde soort opbod als we voordien te zien kregen toen de goudprijs in een stijgende trend bewoog. Credit Suisse voorspelt nu een goudprijs die kan terugvallen tot 1100 dollar, andere analisten gaan nog een stapje verder. Of de goudprijs verder zal dalen en tot waar die daling zal reiken, moet in de komende maanden duidelijk worden.