Volgens Robin Bahr van Credit Suisse zijn momenteel alle onderliggende factoren gunstig voor de goudprijs, maar dat zal helaas niet blijven duren. Goud heeft zijn rol van veilige vluchthaven kunnen opnemen, maar zal die rol niet kunnen blijven vasthouden.

Strategisch gezien blijft Bahr bearish voor het goud, de stijging van de goudprijs heeft alleen met te maken met een vorm van verzekering tegen mogelijke vervelende gebeurtenissen. Voor de korte termijn mag er opnieuw wat goud gekocht worden, maar Bahr gaat uit van een nieuwe dalingsfase na de huidige hausse.

Volgens Robin Bahr van Credit Suisse zijn momenteel alle onderliggende factoren gunstig voor de goudprijs, maar dat zal helaas niet blijven duren. Goud heeft zijn rol van veilige vluchthaven kunnen opnemen, maar zal die rol niet kunnen blijven vasthouden. Strategisch gezien blijft Bahr bearish voor het goud, de stijging van de goudprijs heeft alleen met te maken met een vorm van verzekering tegen mogelijke vervelende gebeurtenissen. Voor de korte termijn mag er opnieuw wat goud gekocht worden, maar Bahr gaat uit van een nieuwe dalingsfase na de huidige hausse.