Sommige analisten hechten dan ook geen geloof aan de haussestemming bij het goud, die op zijn zachtst gezegd misleidend wordt genoemd. Credit Suisse windt er geen doekjes om: de goudprijs kan terug naar 1000 dollar. Tom Kendall, head of precious metals research bij de Zwitserse bank, steekt de nek dus wel erg ver uit.

Kendall verwacht dat de goudprijs snel momentum zal verliezen, waarna de rally zal doodbloeden. Die is trouwens vooral het gevolg van short-covering en een dergelijke rally is meestal geen lang leven beschoren. Hij verwacht dat de goudprijs op middellange termijn opnieuw door de knieën zal moeten gaan.

Sommige analisten hechten dan ook geen geloof aan de haussestemming bij het goud, die op zijn zachtst gezegd misleidend wordt genoemd. Credit Suisse windt er geen doekjes om: de goudprijs kan terug naar 1000 dollar. Tom Kendall, head of precious metals research bij de Zwitserse bank, steekt de nek dus wel erg ver uit. Kendall verwacht dat de goudprijs snel momentum zal verliezen, waarna de rally zal doodbloeden. Die is trouwens vooral het gevolg van short-covering en een dergelijke rally is meestal geen lang leven beschoren. Hij verwacht dat de goudprijs op middellange termijn opnieuw door de knieën zal moeten gaan.