Credit Suisse heeft bekend schuldig te zijn aan een samenzwering. Hierbij werden Amerikaanse burgers geholpen om valse belastingaangifte te doen.

De schikking die de bank treft met de Verenigde Staten heeft een waarde van 2,815 miljard dollar. Noch de bekentenis noch de schikking kwam als een verrassing.

De boete was wel iets hoger dan de 1,94 miljard dollar die ABN Amro verwacht had. Toch is het verschil niet groot genoeg om de verwachting voor de fair value aan te passen.

ABN Amro anticipeerde er voorzichtig op dat de schikking weinig impact heeft op de activiteiten van Credit Suisse. Hiervoor hebben wij verschillende redenen.

Zo kreeg de Zwitserse bank in februari nog vrijstelling van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Het ging om reguleringen die de bank anders hadden beperkt om bepaalde soorten effecten te verkopen.

De meeste handelspartners en klanten kunnen nu legaal blijven handelen met de bank. ABN Amro heeft een advies houden.

Credit Suisse heeft bekend schuldig te zijn aan een samenzwering. Hierbij werden Amerikaanse burgers geholpen om valse belastingaangifte te doen. De schikking die de bank treft met de Verenigde Staten heeft een waarde van 2,815 miljard dollar. Noch de bekentenis noch de schikking kwam als een verrassing. De boete was wel iets hoger dan de 1,94 miljard dollar die ABN Amro verwacht had. Toch is het verschil niet groot genoeg om de verwachting voor de fair value aan te passen. ABN Amro anticipeerde er voorzichtig op dat de schikking weinig impact heeft op de activiteiten van Credit Suisse. Hiervoor hebben wij verschillende redenen. Zo kreeg de Zwitserse bank in februari nog vrijstelling van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Het ging om reguleringen die de bank anders hadden beperkt om bepaalde soorten effecten te verkopen. De meeste handelspartners en klanten kunnen nu legaal blijven handelen met de bank. ABN Amro heeft een advies houden.