Credit Suisse handhaaft in ieder geval het bearish standpunt voor het goud, waarbij deze week nogmaals werd herhaald dat de goudprijs kan terugvallen tot 1000 dollar per troy ounce. Tom Kendall, head of precious metals research bij de Zwitserse bank, maakt zich met name zorgen over het uitblijven van nieuw beleggersgeld.

De rally was tot dusver hoofdzakelijk gebaseerd op het indekken van short posities en een dergelijke rally kan onmogelijk een blijvend karakter hebben. Hij verwacht dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog lichtjes kan stijgen, waarna de rally plots zal doodbloeden.

Credit Suisse handhaaft in ieder geval het bearish standpunt voor het goud, waarbij deze week nogmaals werd herhaald dat de goudprijs kan terugvallen tot 1000 dollar per troy ounce. Tom Kendall, head of precious metals research bij de Zwitserse bank, maakt zich met name zorgen over het uitblijven van nieuw beleggersgeld. De rally was tot dusver hoofdzakelijk gebaseerd op het indekken van short posities en een dergelijke rally kan onmogelijk een blijvend karakter hebben. Hij verwacht dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog lichtjes kan stijgen, waarna de rally plots zal doodbloeden.