Het lastige economische klimaat, eisen voor kapitaalbuffers en roep van de toezichthouder voor een simpelere organisatiestructuur zijn daar volgens ABN Amro aanleiding voor.

De vermogensbeheeractiviteiten en enkele onderdelen van de zakenbank worden met de private banktak samengevoegd. De nieuwe structuur moet de kosten terugdringen.

De in Zurich gevestigde bank wil zich blijven richten op de obligatiehandel. Rivaal UBS heeft zich vrijwel geheel uit die markt teruggetrokken.

Goede evolutie

De analisten van ABN Amro vinden de afslankoperatie een goede ontwikkeling. Deels dringt Credit Suisse kosten terug door afscheid te nemen van dure managers en door een duidelijker onderscheid te maken tussen diverse bedrijfsonderdelen.

De analisten van ABN Amro willen echter eerst meer bevestiging zien dat deze stappen inderdaad tot resultaat leiden voordat zij optimistischer worden over het aandeel. Het advies houden blijft gehandhaafd.

Het lastige economische klimaat, eisen voor kapitaalbuffers en roep van de toezichthouder voor een simpelere organisatiestructuur zijn daar volgens ABN Amro aanleiding voor. De vermogensbeheeractiviteiten en enkele onderdelen van de zakenbank worden met de private banktak samengevoegd. De nieuwe structuur moet de kosten terugdringen. De in Zurich gevestigde bank wil zich blijven richten op de obligatiehandel. Rivaal UBS heeft zich vrijwel geheel uit die markt teruggetrokken. Goede evolutieDe analisten van ABN Amro vinden de afslankoperatie een goede ontwikkeling. Deels dringt Credit Suisse kosten terug door afscheid te nemen van dure managers en door een duidelijker onderscheid te maken tussen diverse bedrijfsonderdelen. De analisten van ABN Amro willen echter eerst meer bevestiging zien dat deze stappen inderdaad tot resultaat leiden voordat zij optimistischer worden over het aandeel. Het advies houden blijft gehandhaafd.