KBC goed op dreef in Brussel

De Brusselse beurs is tegen de trend in positief gestemd, de BEL 20 wint iets minder dan een kwart procent. UCB is de sterkste daler binnen de index, maar beperkt het verlies niettemin tot ongeveer 2%. KBC heeft aan de bovenzijde van de noteringstabellen het voortouw genomen met een winst van zowat 3%.

Verkoopadvies Mobistar ingetrokken

Mobistar is in Brussel eveneens een opvallende stijger, de koers noteert ruim 2% boven het slotniveau van gisteren. Credit Suisse heeft het advies voor Mobistar verhoogd van verkopen naar neutraal, met een koersdoel van 45 euro. Dat betekent dat het aandeel over nog wat stijgingspotentieel kan beschikken.

Nederlandse huizenmarkt zakt dieper weg

ING besteedt vanmorgen in een rapport aandacht aan de Nederlandse vastgoedmarkt. Die belandde in 2009 in een crisis, waarbij de verkopen met ongeveer een derde daalden. Tot dusver is van signalen die op een herstel wijzen nog altijd geen sprake, wel integendeel.

In 2010 daalden de verkopen met 1,10%, vorig jaar was er sprake van een daling met 4,30%. De gemiddelde verkoopprijs van een huis is gedaald van 262.000 euro in augustus 2008 tot 230.000 euro in december van vorig jaar. Probleem blijft dat het Nederlands consumentenvertrouwen zich op een dieptepunt bevindt.

KBC goed op dreef in Brussel De Brusselse beurs is tegen de trend in positief gestemd, de BEL 20 wint iets minder dan een kwart procent. UCB is de sterkste daler binnen de index, maar beperkt het verlies niettemin tot ongeveer 2%. KBC heeft aan de bovenzijde van de noteringstabellen het voortouw genomen met een winst van zowat 3%. Verkoopadvies Mobistar ingetrokken Mobistar is in Brussel eveneens een opvallende stijger, de koers noteert ruim 2% boven het slotniveau van gisteren. Credit Suisse heeft het advies voor Mobistar verhoogd van verkopen naar neutraal, met een koersdoel van 45 euro. Dat betekent dat het aandeel over nog wat stijgingspotentieel kan beschikken. Nederlandse huizenmarkt zakt dieper weg ING besteedt vanmorgen in een rapport aandacht aan de Nederlandse vastgoedmarkt. Die belandde in 2009 in een crisis, waarbij de verkopen met ongeveer een derde daalden. Tot dusver is van signalen die op een herstel wijzen nog altijd geen sprake, wel integendeel. In 2010 daalden de verkopen met 1,10%, vorig jaar was er sprake van een daling met 4,30%. De gemiddelde verkoopprijs van een huis is gedaald van 262.000 euro in augustus 2008 tot 230.000 euro in december van vorig jaar. Probleem blijft dat het Nederlands consumentenvertrouwen zich op een dieptepunt bevindt.